maanantai 10. lokakuuta 2011

Lampunvarjostin paperinarusta

Sain vihdoin aikaiseksi alkaa tekemään lampunvarjostimia, joita olen kauan jo ajatellut tehdä. Ensimmäistä kertaa tein, joten ei ihan täydellisiä tullut.

Tässä kuitenkin ohjeet:

Puhalletaan iso ilmapallo. Kelmutetaan se tuorekelmulla. Ostetaan paperinarua, sen väristä minkä värisen varjostimen haluaa. Ostin itse valkoista kahta eri paksuutta. Sekoita erikeperiä ja vettä noin suhteessa 50/50 johonkin laakeaan astiaaan. Kannattaa tehdä pesuhuoneessa, sillä on todella sotkevaa puuhaa. Naru kastellaan siellä vesi-liima seoksella ja kierretään tuohon ilmapalloon sekaisin. Sitten annetaan kuivua yön yli tai vuorokausi. Rikotaan pallo ja otetaan riekaleet ja kelmu pois pallon sisältä. sitten vaan sisään johto, jossa on lamppu.

Paperinaru myydään yleensä vyyhdeissä ja se menee tosi helposti sekaisin, joten kannattaa olla tarkkana kun sitä alkaa purkamaan. Mulla on kaksi ihan takkuista vyyhteä nyt. :/ Tulis vielä pari lampunvarjostinta, jos jaksais vaan selvitellä ne narut. :) Varsinkin siten "takkuuntuu" kun ne on märkiä.

Hiukan liian harva tuli tästä ensimmäisestä. Seuraavaan lisäsin narua ja se on nyt kuivumassa vielä toiseen kertaan.



Kuva tiheämmästä versiosta: