lauantai 31. elokuuta 2013

Onion 2035 mekko imetykseen

Löysin Metsolan palalaarista mustaa apilaa edullisesti kakkoslaatuisena. Tässä kankaassa ei ollut suuria virheitä, mutta ilmeisesti värivirheellisyys johtuu siitä, että valkoinen paistaa mustan alta jonkin verran enemmän kuin normaalisti. Halusin tehdä myös tästä kankaasta onion mekon. Käytettyäni nyt muutaman päivän käyttänyt edellisesssä postauksessani olevaa sinistä apila-mekkoa, olen huomannut, että imetysaikana se ei ole kaikista kätevin vaate. Joudun nostamaan mekon kokonaan ylös, että saan rinnan esiin. Siitä näkökulmasta lähdin suunnittelemaan tätä mekkoa. Löysin varastoistani Hanhelista ostettuja pitsivetoketjuja ja päädyin laittamaan sellaisen eteen "imetysluukuksi". Toki rinnan joutuu ottamaan kokonaan esiin, mutta peitän joka tapauksessa rinnan harsolla kun imetän. Olen huomannut, että se rauhoittaa myös vauvaa syömään. Varsinaista imetysversiota en viitsi enää tehdä, kun tuskin montaa kuukautta imetän enää. Tätä voi käyttää normaalisti sitten imetyksen jälkeenkin. Toisaalta, voi olla, että rintojen kohdalta jää vähän isoksi, mutta sen näkee sitten. 

Kaava: onion 2035, samat muutokset kuin edellisen postauksen mekossa.
Kangas: Metsola 2-laatua
pitsivetoketju: hanheli








torstai 29. elokuuta 2013

Onion 2035

Vihdoin ja viimein sain tilattua onionin kaavan 2035. Paljon olen ihastellut muiden mekkoja/tunikoita, jotka ovat tehty kyseisellä kaavalla. Kankaaksi valitsin Metsolan sinisen apilan, jota tuli hamstrattua kanta-asiakasilllasta. Lisäsin yläetuosaan pituutta 6cm ja taakse 3cm. Rypytin reunat edestä framilonilla ja venytin ommellessa etu- ja takaosan sauman samalle kohtaa. Rinnoille jäi tilaa, mutta takasauma ei mennyt liian ylös. Kaula-aukon huolittelin framilonilla.

Kaava: onion 2035 hanhelista, koko S.
Kangas: Metsola



tiistai 27. elokuuta 2013

Vauvan asu Verson muisto-trikoosta

Sain käsiini kirjastosta ottobren 1/2012 lehden ja sitä selatessa päätin kokeilla ensimmäistä kertaa elämässäni frillan tekoa. Lehdessä oli kivat vauvan housut, jotka houkuttelivat kokeilemaan. Verson puodin muisto-trikoo on jo kauan houkutellut, mutta sain sitä tilattua vasta, kun se tuli alennukseen. Mielestäni aivan ihana kangas ja väri. Saumurissani ei toimi rullapäärme, joten tein frillojen reunat 3-lankaisena tiheänä saumuriompeleena. Onnistui mielestäni hyvin niinkin.

Kaavat:
body: ottobre 1/2012 kietaisumalli, mutta muokkasin etukappaleen normaaliksi. (en jaksanut alkaa piirtämään muita kaavoja) Muokkasin myös nappilistan olalle. Tein koolla 74cm ja tyttö käyttää sitä kokoa normaalisti. Hiukan jäi kasvunvaraa, mutta muuten ihan kiva malli.
Housut: ottobre 1/2012 Tein myös koossa 74cm ja ei olisi haitannut, vaikka pituutta olisi ollut hiukan enemmän. Resoreilla tietysti saisi pidennetty.
Kankaat: trikoo Verson puoti ja joustofrotee Metsola






perjantai 23. elokuuta 2013

Kenguru-mekko

Pikku-stanna-blogin pitäjä oli tehnyt ihanan oivalluksen, kengurutaskullisesta mekosta. Mekon löydät TÄÄLTÄ.

Tein oman versioni mekosta Verson puodin keltaisesta muistotrikoosta. Kaavaa muokkailin itse ja ei onnistunut yläosasta täydellisesti. Muuten niin kiva, että näitä taidan tehdä useammankin eri väreissä.



Kierrätysfarkut vauvalle

Löysin kaapista farkut, joita en ole osannut käyttää, kun niissä on ollut liian leveät lahkeet. Farkuissa oleva kangas oli ihanan pehmeää, joustavaa ja kauniin väristä. Päätin tehdä niistä farkut vauvalle. Kaavana ottobren alvin 4/2013. Musta silitysarkki (josta sydän taskussa) pikku piltiltä.








maanantai 19. elokuuta 2013

Syöttötuolin pehmuste

Kävin eilen Ikealla ja näin siellä syöttötuolin pehmusteen. Meillä on 6kk ikäinen vauva, joka opettelee syöttötuolissa istumista, joten asia on meille ajankohtainen. Syöttötuolin pehmusteen väri Ikealla ei kuitenkaan miellyttänyt, joten päätin tehdä sellaisen itse. Idea on siis kopioitu Ikean pehmusteesta. Ostin kankaan myös sieltä. Ostin sieltä myös tyynyn, joka maksoi reilun euron, josta sain pehmustetta syöttötuolin pehmusteeseen. En jaksanut lähteä muualta sitä hakemaan, joten näin sain kätevästi yhdestä paikasta kaikki tarpeet. Tässä samalla kun tein, otin kuvia ja laitanpa tännekin siitä jonkinlaista ohjetta vinkiksi. Vaikka ihan yksinkertainen onkin ja varmasti parempiakin variaatioita tällaiselle pehmusteelle löytyy. Helppo tämä on kuitenkin tehdä ja onnistuu varmasti aloittelijaltakin.

Pehmuste näyttää liian pullealta tässä, mutta se on hyvin pehmeä ja mukautuva. Tein tarkoituksella tästä muhkean, kun käytössä kuitenkin vielä littaantuu.
(ps. syöttötuoli itsessäänkin näyttäisi kaipaavan uudistamista :D)

                             

Aloita mittaamalla syöttötuolin sisäpuolen reunamitat. Laskin yhteen kaikki 3 sivumittaa. Lisäsin mittaan muutaman sentin saumavaraa ja "muhkeusvaraa".

Leikkaa kankaasta oikeankokoinen pala. Leikkasin itse taitteelta.
Ompele reunat, jätä toinen pääty avoimeksi.


Käännä oikeinpäin. Mittaa pehmustetyynyjen välit, joihin tulee taite ompelemalla. Itse mittasin välit n. 26cm meidän syöttötuoliin.Merkkasin välit nuppineuloilla.
Sitten vain ommellaan merkkien kohdalle suora-ommel tai kaksi vierekkäin. Kannattaa ommella kankaan värisellä langalla. Itse en jaksanut vaihtaa lankoja mustaksi, vaikka olisi kannattanut. Tietysti ensin täytetään aina tuo yksi tyynyosa ja sitten tehdään vasta tuo ommel, jolla tyyny suljetaan. Päädyssä käänsin vain saumanvarat sisään ja ompelin läheltä reunaa. 
Tässä tämä tyyny, jonka ostin täytettä varten. 




Ostin samalla reissulla myös kankaita tyynyjä varten. Todellisuudessa kaikki tyynyt eivät tule tuohon samalla sohvalle, mutta laitoin nyt kuvausta varten. :)

Laitoin vain pikaisesti neppareilla kiinni, että saa pesuun helposti.









lauantai 17. elokuuta 2013

Apila-takki

Eilen oli Metsolalla kanta-asiakasilta ja sieltä löytyi alennuksella sinistä apilaa. Siitä syntyi itselleni napillinen hupparitakki. Mielestäni tästä tuli hiukan saunatakkimainen. Ehkä tuo pituus vai mikä se voisi olla?

Kaava ottobre 5/2012, casual cardi, kaavamuutoksena erilaiset taskut sekä n. 5 cm pituudesta pois, hihoista myös käänteen verran pois. Koko 38.

Kankaat Metsola.
Joustopitsit Oulun ompelutalo.
Napit Ippala.








torstai 15. elokuuta 2013

Makuupussin päälystäminen

Olen saanut mummultani perintökankaita. Tänään sain vihdoin aikaiseksi päälystää yhden vanhan äitiyspakkauksen makuupussin. Monesti olen suunnitellut, mutta aina se on vain jäänyt. Tästä tuli kyllä tosi kiva. Raikas kuosi minusta. :) Syksy ja talvi lähenee, joten voi olla, että teen muutaman näitä lisääkin eri kuoseissa, kun vanhoja makuupusseja on kertynyt kaappiin.

Tälläinen pussi oli alkuun:


Ja tälläinen uuden päälisen kanssa.

torstai 8. elokuuta 2013

Taas huppari

Olen testaillut viime aikoina erilaisia huppareita. Tämä hupparin tein lillaphantin blogin ohjeella joka löytyy TÄÄLTÄ. Voin suositella tätä tapaa. Oli helppoa, kun aloitti vain tekemään. Neuloksista en olekaan juuri mitään osannut tehdä, mutta takkeihin tämä on kyllä ihan parasta materiaalia.

Neulos majapuulta. Kaava be careful out there Ottobre 4/2012. Koko 116cm (pojan koko 116, joten aika sopiva on). Resorin verran vähensin alareunasta pituutta.




tiistai 6. elokuuta 2013

Pikku lapanen-takki

Pikkuselle takki. Kaavana ottobren pikku lapanen 4/2012. Jätin lapsenmuotoiset taskut pois. Kangas Ainolan joustofroteeta, trikoo Ranuan tenavakulmasta.


maanantai 5. elokuuta 2013

Syksyksi huppareita

Viime viikolla tein syyshuppareita. Laitoin osaan huppareista vuoreksi trikoon. Kaava on ottobre-lehden be careful outhere. Ruututakki on sillä hoikemmalla autumn forest kaavalla ja siitä tuli liian hoikan mallinen. Mahtuu just ja just t-paita alle. En sitä suosittele vuorelliseksi huppariksi, ellei ole tosi hoikka lapsi.


Metsolan ruutujoustofrotee, trikoovuori.

Metsolan hippie joustofrotee, hupussa trikoovuori. Nappilistan viereen testailin koristeommelta.


Metsolan sinistä joustofroteeta ja ikasyrin trikoota, kokovuori. Värikkäät napit antamassa pirteyttä. Harvoja yksivärisiä ompeluja mitä olen tehnyt. Enemmänkin voisi tehdä. Tuli yllättävän kiva. 

Sain vaihdossa Metsolan ruutujoustista ja siitä tein vetoketjuhupparin. Vuoritettu huppu (ikasyrin liikennemerkkiä ja samoin vetoketjuvarat samaa kangasta. 
Myös muutama mekko tuli hurrautettua pienelle. 


 Puuvillamekkoja tulee harvoin tehtyä. Pitäisi opetella laittamaan vinokanttinauhaa, kun se on vielä hakusessa. :)