maanantai 19. elokuuta 2013

Syöttötuolin pehmuste

Kävin eilen Ikealla ja näin siellä syöttötuolin pehmusteen. Meillä on 6kk ikäinen vauva, joka opettelee syöttötuolissa istumista, joten asia on meille ajankohtainen. Syöttötuolin pehmusteen väri Ikealla ei kuitenkaan miellyttänyt, joten päätin tehdä sellaisen itse. Idea on siis kopioitu Ikean pehmusteesta. Ostin kankaan myös sieltä. Ostin sieltä myös tyynyn, joka maksoi reilun euron, josta sain pehmustetta syöttötuolin pehmusteeseen. En jaksanut lähteä muualta sitä hakemaan, joten näin sain kätevästi yhdestä paikasta kaikki tarpeet. Tässä samalla kun tein, otin kuvia ja laitanpa tännekin siitä jonkinlaista ohjetta vinkiksi. Vaikka ihan yksinkertainen onkin ja varmasti parempiakin variaatioita tällaiselle pehmusteelle löytyy. Helppo tämä on kuitenkin tehdä ja onnistuu varmasti aloittelijaltakin.

Pehmuste näyttää liian pullealta tässä, mutta se on hyvin pehmeä ja mukautuva. Tein tarkoituksella tästä muhkean, kun käytössä kuitenkin vielä littaantuu.
(ps. syöttötuoli itsessäänkin näyttäisi kaipaavan uudistamista :D)

                             

Aloita mittaamalla syöttötuolin sisäpuolen reunamitat. Laskin yhteen kaikki 3 sivumittaa. Lisäsin mittaan muutaman sentin saumavaraa ja "muhkeusvaraa".

Leikkaa kankaasta oikeankokoinen pala. Leikkasin itse taitteelta.
Ompele reunat, jätä toinen pääty avoimeksi.


Käännä oikeinpäin. Mittaa pehmustetyynyjen välit, joihin tulee taite ompelemalla. Itse mittasin välit n. 26cm meidän syöttötuoliin.Merkkasin välit nuppineuloilla.
Sitten vain ommellaan merkkien kohdalle suora-ommel tai kaksi vierekkäin. Kannattaa ommella kankaan värisellä langalla. Itse en jaksanut vaihtaa lankoja mustaksi, vaikka olisi kannattanut. Tietysti ensin täytetään aina tuo yksi tyynyosa ja sitten tehdään vasta tuo ommel, jolla tyyny suljetaan. Päädyssä käänsin vain saumanvarat sisään ja ompelin läheltä reunaa. 
Tässä tämä tyyny, jonka ostin täytettä varten. 
Ostin samalla reissulla myös kankaita tyynyjä varten. Todellisuudessa kaikki tyynyt eivät tule tuohon samalla sohvalle, mutta laitoin nyt kuvausta varten. :)

Laitoin vain pikaisesti neppareilla kiinni, että saa pesuun helposti.

3 kommenttia: