maanantai 12. syyskuuta 2011

Leikatakko vaiko eikö?

Tuleeko teille, jotka teette vanhoista vaatteista uusia, koskaan sellainen tunne, että ei raskis millään leikata jotain vaatetta ja tehdä siitä uutta? Sain eilen pari vanhaa retro- mekkoa, joista tulee ihania mekkoja tytölle, mutta mietin, että miten sitä raskii leikata näitä. :) Toisen jo leikkasin saumoja pitkin auki, mutta toisen vielä jätin leikkaamatta. Loppujen lopuksi tiedän, ettei minulla koskaan tule käytettyä itsellä näitä retro-mekkoja, joten on parempi, että teen niistä lapsille vaatteita, kuin että jättäisin kaappiin säilytykseen. :)
Tässä toinen mekoista:





Mekko on malliltaan kietaisumekko. :) Laitan sitten uuden blogipäivityksen, kun tästä tehty tytön mekko on valmis. Mietin vielä mallia. :)

Nyt tästä mun blogin aloituksesta saa sellaisen mielikuvan, että olisin kova retro-fani. Pidän kyllä retrosta jonkin verran, mutta en ole erityisen retroilija kuitenkaan. :)

Sainkin jo heti tehtyä mekon, joten laitan sen tähän samaan postaukseen.

Mekko oli aika haastava tehdä, sillä aikuisten mekossa oli tosi paljon saumoja ja kaikenlaista muuta ommelta, että siinä ei ollut paljoa kohtia, josta olisi saanut "ehjää" kangasta lapsen mekkoon. Pääsyin sitten tekemään siitä tunikamaisen mekon. Ohjeen olen joskus ottanut kirjastosta lainaamastani kirjasta, 25 helppoa lastenvaatetta (tai joku vastaava.)Mekosta tuli liian lyhyt omalle tytölle, mutta tunikana sitä voisi käyttää legginssien kanssa. Tyttö ei vaan suostunut vaihtamaan kuvaa varten leggareita, joten sukkahousut jalassa näyttää vähän liian lyhyeltä. :) Sama malli voisi olla sopiva pienemmälle tytölle mekkona, mutta meillä ei tuosta pienempää tyttöä ole.

Mekko/tunika solmitaan olkapäiltä kiinni nauhoilla.

3 kommenttia:

  1. mä en kyllä raaskis :D mutta tuskimpä minäkään pitäisin tota, ja olisihan se "fiksua" tehä jotain että sitä kans pidettäis. ehkä kuitenkin piirtäisin tuosta kaavat ennenkuin leikkaan.

    tiedän mitä tarkoitat tuolla viimeisillä lauseella. katselin tässä fammolta saamaani sisustuslehteä 70-luvulta ja teki melkeen pahaa tunnustaa että se sisustus oli kyllä järkkyä :D mutta tietysti jos retroa sekoittaa nykypäivään niin tykkään, mutta en ns. arkiretrosta. esim tummapuiset keittiönkaapit ei sais kotia mun keittiöstä :D

    VastaaPoista
  2. Hmm, minä olen sekä leikannut että jättänyt leikkaamatta riippuen vähän malleista! :) itse kyllä pidän päällä hyvänmalliset! Musta on kehittynyt ompelun myötä aina vaan "pahempi" retrokangasfani! ;) Ja se on aina mukavaa kun ystävät kiikuttavat mummojen ym. vanhoja vaatteita mekkomateriaaleiksi! :D

    VastaaPoista
  3. Kivasti tuunattu mekko! Minä raaskin leikellä ja uudistaa, jos on oikeasti sellainen, mikä muuten jäisi kaappiin pölyttymään. Usein kyllä siirtyy kaappiin "harkinta-ajalla" ja jos ei vähään aikaan tule käytettyä muuten, niin uusikäyttöön menee...

    VastaaPoista